https://www.high-endrolex.com/32
https://www.high-endrolex.com/32
https://www.high-endrolex.com/32
Romtek.ro

Noul power metru GW Instek GPM-8310

 

GW Instek anunta lansarea unui nou power metru digital pentru masuratori de putere de curent alternativ monofazat (1P/2W) GPM-8310. Printre caracteristicile sale principale putem enumera test de latime de banda intre 0-1Hz~100kHz, convertor analog-digital pe 16bits, rata de esantionare de 300kHz, etc. Avand un ecran TFT LCD de 5” cu afisare de 5 digiti, acesta are posibilitatea de a calcula cu o precizie inalta 25 de parametrii asociati masuratorilor de putere. De asemenea, GPM-8310 poate afisa forme de unda (tensiune/curent/putere), iar prin capabilitatile de masurare prin integrare, analiza si masurare a armonicilor, conectare a unui senzor extern si diferitele interfete de comunicatie fac ca acest echipament sa fie unul extrem de util pentru masuratori de putere precise, la un cost convenabil.

Tensiunea nominala de intrare pentru GPM-8310 este de 600V (1000V maximum), iar curentul de intrare este de 20A (30A maximum). Nivelul de curent minim masurabil este de 5mA (cu rezolutie de pana la 0.1uA), iar rezolutia masuratorilor de putere este de 0.1uW. Factorul de crestare poate atinge valoarea 3 (masuratorile la mijlocul gamelor nominale mentionate pot atinge 6 sau 6A) si masuratorile de tensiune/curent/putere pot fi afisate cu o acuratete de ± 0.05% din citire ± 0.1% din scara. Exista mai multe moduri de masurare (AC+DC/ AC/ DC/ V-MEAN), care afiseaza cei mai importanti 25 de parametrii, inclusiv tensiunea (Vrms/ Vac/ Vdc/ Vmn/ V+pk/ V-pk), curentul (Irms/ Iac/ Idc/ I+pk/ I-pk), frecventa (VHz/ IHz), puterea (P/ P+pk/ P-pk), factorul de crestare (CFV/ CFI), puterea aparenta (VA), puterea reactiva (VAR), factorul de putere (PF), unghiul de faza (DEG), rata totala de distorsiune a armonicii (THDV/ THDI), raportul de curent maxim (MCR), si functia de calculare MATH. Asadar, pentru masuratorile de curent si putere scazute precum consumul in standby, sau consumul de putere al echipamentelor uzuale de pe piata in general, acest power metru este solutia ideala.

GPM-8310 foloseste intr-un mod eficient ecranul TFT LCD pentru a afisa rezultatele masuratorilor parametrilor atat numeric, cat si grafic. Valorile numerice pot fi afisate in modurile „general” si „simple”. Modul „general” poate afisa pana la 10 parametrii simultan (2 masuratori de baza + 8 masuratori de monitorizare), iar modul „simple” afiseaza 4 parametrii. Acestia pot fi alesi in mod arbitrar din lista de 25 de parametrii in functie de nevoile utilizatorului. Valorile grafice sunt expuse printr-un mod similar cu cel al osciloscoapelor pentru a afisa forme de unda ale tensiunii, curentului sau puterii. In plus, masuratorile si analiza armonicilor de orice ordin ale semnalului pot fi afisate prin valori numerice, dar si sub forma de „bar graphs”. Acest power metru indeplineste atat nevoile de acuratete ale proceselor de testare, cat si nevoile din aplicatiile R&D si verificare a calitatii.

O caracteristica importanta ce dovedeste performanta GPM-8310 este functia/mecanismul pentru masuratori auxiliare. Pentru aplicatiile in care se masoara tensiuni mari, setarea ratei VT poate fi facuta printr-un transformator potential de tensiune extern. Pentru masuratorile de curenti mari, se va putea utiliza un tip de transformator de curent in raport cu tensiunea/curentul de la iesire. Daca la iesire se afla un curent, acesta poate fi trimis direct la panoul din spate al instrumentului si impreuna cu setarea de rata CT se poate realiza masuratoarea. Daca la iesire se afla o tensiune, masuratoarea poate fi realizata prin terminalele de intrare ale curentului extern (EXT1/EXT2) ale GPM-8310.

 

Numeroase moduri de afisare

Numerosi parametrii masurabili

 

Suport pentru masuratori

 

Mecanism flexibil de schimbare a nivelului

 

Interfete convenabile si practice