https://www.high-endrolex.com/32
https://www.high-endrolex.com/32
https://www.high-endrolex.com/32
Romtek.ro

Solutie simpla si eficienta pentru testarea comunicatiilor LoRa

 

LoRa este un protocol de comunicatie wireless la distante mari, de putere mica si cu rata a bitilor scazuta care opereaza in benzi ISM nelicentiate. LoRa apartine de LPWAN (Low Power Wide Area Network) ale aplicatiilor IoT (Internet of Things) care sunt in dezvoltare continua in diferite domenii, spre exemplu: orase inteligente, fabrici inteligente, agricultura inteligenta, medicina inteligenta, etc.

Comparand-o cu alte protocoale wireless, complexitatea LoRa este destul de redusa. Chiar si asa, orice modul LoRa sau echipament care foloseste acest protocol trebuie sa fie testat in diferite faze pentru a se asigura ca performantele RF si calitatea comunicatiei sunt indeplinite.

C-1200 este o solutie de testare dedicata pentru LoRa si furnizeaza o capacitate de testare completa intr-o interfata simplificata. In principiu aceasta solutie este alcatuita din trei parti, precum puteti vedea in diagrama de mai sus.

  1. Tester LoRa C-1200: furnizeaza modurile de transmitator si emitator si suporta intreg protocolul LoRa, impreuna cu modulatia FSK, astfel C-1200 poate fi o solutie de testare in orice faza a proiectului.
  2. Placa de expansiune a porturilor IO C-1201: este o cutie de transfer care conecteaza C-1200 la DUT LoRa pentru a controla direct dispozitivul testat prin interfete UART/SPI/I2C/GPIO.
  3. Sursa de tensiune DC cu precizie inalta PPH-1503: folosita pentru a simula bateria si pentru a masura consumul de curent in acelasi timp.

 

Testele uzuale necesare pentru LoRa:

DUT TX

DUT RX

Power Consumption

Ping-Pong Mode

Output Power

PER / BER

DUT TX Mode

Go / No Go

FEI (Frequency Error indicator) Before / After

RSSI

DUT RX Mode

 

Bandwidth

SNR

Standby Mode

 

TOA (Time On Air)

 

Sleep Mode

 

RAW Data Comparison

 

 

 

 

Modul de receptor

 

  1. C-1200 suporta benzile de frecventa Sub-GHz si 2.4 GHz care sunt folosite in diferite formate LoRaWAN ale regiunilor (EU433, CN490, EU868, US915, AS923). Utilizatorii pot regla frecventa si actiunea ce trebuie facuta supra semnalului de iesire.
  2. Aceasta caseta arata statusul sistemului care include interfata C-1201, TOA presupus, nivelul de trigger RF si valoarea de offset.
  3. Aceasta caseta afiseaza afiseaza sincronizarea in timp a formei de unda. Este o caracteristica foarte importanta atunci cand se cauta diferite erori de functionare. Utilizatorii pot verifica daca parametrii de modulatie sunt corecti in conformitate cu rezultatul obtinut.
  4. Aceasta caseta este spectrul rezultat si arata masuratorile de putere si frecventa ale semnalului.
  5. Aceasta caseta arata parametrii de modulatie efectivi.
  6. Aceasta caseta arata rezultatul testului semnalului capturat care include frecventa RF, latimea de banda ocupata, FEI, rata simbolurilor, TOA si puterea. Utilizatorii pot compara aceste valori cu specificatiile dorite din caseta 7.
  7. Aceasta caseta indica specificatiile care sunt asteptate si sunt calculate prin setarile facute de utilizator. Sunt afectate de SF, BW, rata de codare, lungimea preambulului, lungimea sarcinii, etc.
  8. Aceasta caseta afiseaza continutul de date din sarcina daca comunicatia a fost realizata cu success. C-1200 suporta trei formate de date pe care le poate selecta utilizatorul: binar, hexazecimal si ASCII.

 

Model de transmitator

 

  1. C-1200 suporta benzile de frecventa Sub-GHz si 2.4 GHz care sunt folosite in diferite formate LoRaWAN ale regiunilor (EU433, CN490, EU868, US915, AS923). Utilizatorii pot regla frecventa si actiunea ce trebuie facuta supra semnalului de iesire.
  2. Aceasta caseta arata statusul sistemului care include interfata C-1201, TOA presupus, nivelul de trigger RF si valoarea de offset.
  3. C-1200 permite utlizatorilor sa controleze parametrii de modulatie pentru a implementa cerinte complexe de testare in fazele de dezvoltare ale echipamentelor. Acest lucru garanteaza performantele obtinute si indeplinirea specificatiilor cerute. Utilizatorii pot seta sarcina obtinuta ca si continut definit sau continut intamplator.
  4. Acestea sunt informatiile inregistrate folosite sa monitorizeze procesul de testare a senzitivitatii receptionarii. Include rezultate importante precum RSSI, SNR, BER, datele din sarcina. Utilizatorii pot salva inregistrarile in fisiere pentru backup.
  5. Rezultatul grafic care deseneaza o curba ce depinde de rezultatul testarii. Utilizatorii pot verifica performantele de senzitivitate usor.
  6. Aceasta caseta permite diferite setari care definesc conditiile de testare. C-1200 furnizeaza doua tipuri de erori, PER si BER. BER este metoda simplificata pentru o optimizare a duratei de testare.
  7. Aceasta caseta arata rezultatele testului, incluzand senzitivitatea reala a specificatiilor and timpul de realizare.

 

Suporta diferite scenarii de testare

 

Solutia de testare LoRa C-1200 satisface o varietate de scenarii de testare, indiferent de tipul de semnal. C-1201 furnizeaza diferite interfete pentru a putea controla orice DUT care foloseste tipul “non-signaling”. Aceasta este o configuratie completa de testare LoRa pentru a verifica performantele RF si consumul de putere in acelasi timp daca se foloseste in paralel C-1200 impreuna cu PPH-1503. Solutia este potrivita pentru etapele din dezvoltare si productie in masa a echipamentelor LoRa.

Pentru mai multe informatii va rog sa ne scrieti la adresa office@romtek.ro